Stevige buikbanden

Buikbanden

Buikbanden worden tijdens de zwangerschap gedragen door zwangere vrouwen. Dit kan zijn als modeaccessoire, maar in het begin van de zwangerschap worden buikbanden ook gebruikt om de losse knopen van broeken te bedekken.

Als het formaat van je buik aan het toenemen is, kan een beetje extra stevigheid erg prettig zijn. Je sleept immers nogal wat extra gewicht mee en dat wordt alleen maar meer! Het gewicht drukt op je spieren en trekt aan je spieren, wat erg lastig kan zijn.

Vaak zie je zwangere vrouwen lopen met twee handen onder hun buik, alsof ze de baby ‘dragen’. Dit heeft niets te maken met het feit dat ze bang zijn dat hun buik naar beneden valt, maar even het gewicht verplaatsen is soms wel prettig. Even niet al dat gewicht op je spieren, maar even dragen met je armen.

Een extra hulpmiddel hierbij kunnen stevige buikbanden zijn. Goede, stevige buikbanden geven meer steun bij de groeiende buik en nemen op die manier een stukje gewicht weg.

Waar moet ik op letten bij stevige buikbanden?

Allereerst is het belangrijk dat een stevige buikband goed past. En dan praten we niet alleen over de omvang van je buik, maar ook over de breedte van je taille en je rug. Een te kleine buikband is zeker niet goed, omdat deze spieren af kan knellen. Een te grote buikband zit te los en geeft daardoor niet voldoende steun. Koop altijd een buikband in de kledingmaat die je draagt. Draag jij shirts in maat M? Dan moet je ook een buikband in die maat hebben. Maak je geen zorgen, deze buikbanden groeien met je buik mee, het gaat vooral om de breedte van je taille en rug. Een smalle buikband geeft minder steun dan een brede buikband. Een buikband moet direct onder je borsten beginnen en eindigen bij je schaamstreek. Wat dit betreft kan je beter een iets langere kopen, omdat je deze gemakkelijker om kan vouwen. Zeker als je je buik echt van voren draagt, is dit handig.

Stevige buikband met klittenband

Als je veel aankomt tijdens je zwangerschap (buiten je groeiende buik om) kan een buikband met klittenband uitkomst bieden. Deze kan je blijven bijstellen, zodat je eigenlijk altijd de goede maat hebt. Zorg ervoor dat de buikband strak genoeg zit voor ondersteuning, maar hij moet wel ruim genoeg zijn voor je bloedvaten. Heb je het gevoel dat hij te strak zit? Dan maak je hem gemakkelijk even los en verstel je hem iets.

Stevige buikband met buik en rugsteun

Een écht goede buikband heeft bij de buik en bij de rug ingewerkte delen voor extra steun. Een stevige buikband biedt je ondersteuning bij je buikspieren en verlicht de rug. Na de bevalling bevordert deze buikband het herstelling proces van je buikwand en het is een goede hulp tegen lende en rug pijn.

Overige tips

Je kan je stevige buikband altijd dragen, zowel overdag als ’s avonds. Doe hem ’s nachts wel af! Leg ’s nachts een kussentje onder je buik voor extra ondersteuning en lig (zeker na de 20e week) niet meer op je rug in bed. Blijf rechtop lopen en ga niet ‘hangen’. Je ziet ook dat veel zwangere vrouwen ‘waggelen’ als ze lopen. Dit komt voornamelijk doordat hun bekken uitzetten. Probeer dit te voorkomen. Loop zoals je normaal ook doet.

Copyright 2018 buikbanden.info